Druhý ples TS Ridendo Hlinsko

11. ledna se v hlineckém Multifunkčním centru konal ples TS Ridendo Hlinsko – tentokrát na téma Fantom opery. Ples Ridenda tak již druhým rokem odstartoval plesovou sezónu v Hlinsku.

Lístky na ples byly k dispozici v klasickém předprodeji a koupit je bylo možné i na místě. Pro návštěvníky plesu si Ridendo připravilo i doprovodný program.

Ačkoli nebylo oblečení ve stylu Fantoma opery povinností (na rozdíl od společenského oblečení), přišlo dost autentických fantomů a tajemných dam se škraboškami.

Celý večer zahájil hlavní soubor TS Ridendo – Masters se svým vystoupením „Fleurs du mal“ (Květy zla). S touto choreografií Petra Janáčka tanečníci v květnu loňského roku vyhráli opětovně Mistrovství České republiky v plesových choreografiích.

O hudební doprovod se po celý večer starala oblíbená hlinecká kapela Artur, díky kterým se taneční parket rychle zaplnil.

Na posilnění si návštěvníci plesu mohli vybrat z několika jídel, či lehčího občerstvení a dostatečně zásobeného baru. Nesmíme zapomenout na krásnou výzdobu stolů a to včetně food carvingu od skvělé Diany Peškeové.

K dispozici byl i fotokoutek Radka Pavlíka a kdo se nechal zvěčnit, mohl si domů mimo zážitků z plesu odnést i vzpomínku v podobě fotografie s typizovaným pozadím.
Odkaz na fotogalerii: http://www.fotopavlik.com/fotky/ples-ridendo-fantom-opery-2020/

V průběhu večera se představila se svým vystoupením i nově vzniklá seniorská skupina TS Ridenda. Jejich vystoupení na téma francouzské komedie „Piti piti pa“ připravila choreografka Kateřina Havlová. Fanklub této skupiny si pro tanečníky připravil překvapení a na konci vystoupení je zahrnul deštěm plyšáků z balkónu. Senioři už pilně pracují na svém novém vystoupení.

Chybět nemohla ani tombola, která je neodmyslitelnou částí většiny plesů. V této bylo k mání úctyhodných téměř 300 cen! Jistě nejen proto byly lístky do tomboly rozprodány velmi rychle. Losování 20 hlavních cen proběhlo o půlnoci.

Ještě další dvě hodiny se tančilo a zpívalo. A jak už to tak bývá, našli se i takoví, kteří by zůstali až do pozdních ranních hodin.

TS Ridendo Hlinsko děkuje všem sponzorům, členům studia a jejich blízkým, kteří s organizací plesu jakkoli pomáhali a těší se na dalších akcích nejen v Hlinsku.

Iveta Vondrová